Fotogalerie

Komunitní setkání dětí a rodičů

Komunitní setkání dětí a rodičů "Adventní čas"

Ve čtvrtek odpoledne 28.11.2019 jsme se všichni sešli v mateřské škole na společném tvoření.Děti omotávaly tělo kapra proužkem textilního provázku a detaily dokreslovaly glitrovými fixy. Na správný postup práce dohlíželi rodiče a radou pomohla paní Sýkorová.Děti si také zazpívaly koledy s panem Sýkorou a ochutnávaly připravené dobroty.

Projektový den

Projektový den "Adventní čas"

Děti pod vedením paní Sýkorové vytvářely originální vánoční baňky. Na zdobení si vybíraly různé tvary z velkého množství nabízeného dekoračního materiálu.

Naše zoubky

Naše zoubky

Na projektový den „Naše zoubky“ 12.11.2019 přišla za dětmi paní MUDr. Barbora Chromcová. Děti ke dvěma kamarádům zdravému a nemocnému zoubku přiřazovaly, co mají rádi. Děti vykreslovaly pracovní listy, čelenku se zoubkem, skládaly rozstříhaný obrázek zoubku. Učily se správnou techniku čištění zoubků. V prostoru herny se pokusily sestavit zoubek z PET víček. Na závěr za odměnu dostal každý nový dětský kartáček Curaprox.

Divadelní představení - „Dlouhý, Široký a Bystrozraký“

Divadelní představení - „Dlouhý, Široký a Bystrozraký“

Pohádka dne 11.11.2019 „Dlouhý, Široký a Bystrozraký“ byla trošku zmodernizovaná. Děti ji však sledovaly se zaujetím. Všem třem kamarádům držely palce, aby pomohly princi vysvobodit od zlého čaroděje princeznu. Nakonec vše dopadlo dobře.

Uspávání broučků, lampionový průvod

Uspávání broučků, lampionový průvod

Dne 31.10.2019 se děti po vystoupení žáku základní školy vydaly s lampiony vesnicí. Po lampionovém průvodu si každý uspal broučka nebo berušku v zahradě mateřské školy. Po malém občerstvení nás všechny čekalo překvapení na hřišti v podobě krásného ohňostroje.

Pečení štrůdlu

Pečení štrůdlu

Na pečení štrůdlu dne 18.10.2019 se děti těšily od rána. Pojmenovávaly suroviny, které jsme potřebovali k přípravě. Děti pomáhaly s válením těsta, sypáním strouhanky, jablek, skořicového cukru. Děti si vyzkoušely i potírání vajíčkem, aby se nám štrůdl upekl pěkně dozlatova. Potom už jsme čekali, až nám ho teta upeče.

Ochutnávka ovoce

Ochutnávka ovoce

11.10.2019 si děti mohly ochytat, očichat jednotlivé druhy ovoce. Při hře „Poznáš, co to je?“ děti pojmenovávaly, jaký druh ovoce ochutnaly.

Dramatizace pohádky

Dramatizace pohádky

Na projektovém dni „Dramatizace pohádky“ 8.10.2019 se děti podívaly na pohádku O Šípkové Růžence, Jak pejsek s kočičkou myli podlahu a O kohoutu, zajíci a lišce.

Bramborový den

Bramborový den

Na bramborový den 27.9.2019 se děti těšily. Hlavně se nemohly dočkat bramborových spirálů a hranolků. Po ochutnání se všem dělaly boule za ušima.

Obrázky k tématu „zelenina“

Obrázky k tématu „zelenina“

Děti malovaly, stříhaly a vytvářely obrázky a výkresy na téma zelenina. Starší děti malovaly a kreslily na téma „O veliké řepě“.

Ochutnávka zeleniny

Ochutnávka zeleniny

24.9.2019 se děti seznámily s některými druhy zeleniny. Zeleninu poznávaly hmatem, čichem a kdo chtěl, tak mohl také ochutnat.

Adresa

  • Základní škola a Mateřská škola
  • Loučany, příspěvková organizace
  • Loučany 723
  • 783 44 Náměšť na Hané
  • Odkaz na mapu

Vedení školy

  • Mgr. Veronika Richterová
  • ředitelka školy
  • E-mail: zs@skola-loucany.cz
  • Tel.: (+420) 585 952 170
  • Mobil: (+420) 727 885 308

Školní jídelna