Fotogalerie

Pasování předškoláků

Pasování předškoláků

V pátek 26.6.2020 byli slavnostně pasováni předškoláci na školáky. Všichni složili slib předškoláka. Na památku dostali pohádkovou knížku a pamětní list. Dětem přišel popřát pan starosta a paní Výchopeňová. Rodiče se s dětmi mohli na závěr vyfotit. Předškolákům i ostatním dětem jsme po pasování přichystali malé pohoštění.

Poslední zvonění

Poslední zvonění

Ve čtvrtek 25.6.2020 přinesli předškoláci ukázat svým kamarádům své tašky do školy. Každý dostal vysvědčení. Naposledy jsme všem zazpívali a zazvonili na konec docházky ve školce.

MDD

MDD

V pondělí 1.6.2020 oslavily děti svůj svátek. Plnily různé úkoly na školní zahradě. Dopoledne si všichni užívali.

Návštěva knihovny

Návštěva knihovny

Děti navštívily knihovnu v Náměšti na Hané. Paní knihovnice seznámila děti s uspořádáním knih. Vysvětlila dětem, proč vznikly knihovny, komu jsou knihy určené, jak jsou uspořádané a jak se s nimi zachází. Děti si mohly vybrat knihu a prohlédnout, skládat puzzle, zašít pejskovi díru v kalhotách. Návštěvu knihovny si děti užívaly.

Maškarní radovánky v MŠ

Maškarní radovánky v MŠ

Celé dopoledne si děti užívaly v převlecích princezen, zvířátek, pirátů a jiných hrdinů. Tančili jsme, zpívali a soutěžili.

Masopustní průvod

Masopustní průvod

Děti se naučily písničky, básničky k masopustu. Přichystali jsme si papírové čepice , hudební nástroje a vyšli na masopustní průvod vesnicí.

Písničková abeceda

Písničková abeceda

Ve středu 12.2.2020 přijel do mateřské školy pan Michal Soldán. Děti seznámil s kytarou, způsobem výběru písniček a pohybovým vyjádřením. Děti si vybraly písmeno, popsaly obrázek, společně zazpívaly písničku nebo opakovaly určená slova v písni. Zazněly známé písně pánů Svěráka a Uhlíře.

Na ptačím krmítku

Na ptačím krmítku

Ve čtvrtek 16.1.2020 se děti ve výukovém programu Na ptačím krmítku seznámily, jak se mají starat o ptáčky v zimě. Společně s paní lektorkou si každý udělal semínkový zvoneček. Doma si ho mohou děti zavěsit na krmítko nebo na větev stromu.

Andělský den

Andělský den

V úterý 18.12.2019 se děti, jako andílci, těšily na vánoční nadílku. Do MŠ se přišel také podívat a popřát dětem hezké Vánoce pan starosta a paní Výchopeňová.

Planetárium Morava

Planetárium Morava

V pátek 13.12.2019 za námi přijelo z Brna Planetárium Morava. V tělocvičně základní školy postavil pan Mgr. Milan Fiala promítací kopuli. V ní dětem promítal vybraný příběh Polaris. Vyprávěl o setkání polárního medvěda a zcestovalého zvídavého tučňáka. Příběh děti velice zaujal. Ležely v kopuli a pozorně příběh sledovaly a s hrdiny vše prožívaly.

Kaplička v Loučanech

Kaplička v Loučanech

Děti si prohlédly místní kapličku, která byla vyzdobena na Vánoce.

Mikulášská nadílka

Mikulášská nadílka

Ve čtvrtek 5.12.2019 do naší školky přišel nadělovat dětem Mikuláš s andělem a čerticí. Některé děti byly statečné, řekly básničku nebo zazpívaly písničku. Jiné se bály, že si je čertice odnese do pekla. Nakonec to dobře dopadlo, všichni zůstali ve školce. Děti dostaly balíček a "Mikulášskou listinu". Doma se mají podívat s rodiči, jak správně dodržují pravidla ve školce.

Adresa

  • Základní škola a Mateřská škola
  • Loučany, příspěvková organizace
  • Loučany 723
  • 783 44 Náměšť na Hané
  • Odkaz na mapu

Vedení školy

  • Mgr. Veronika Richterová
  • ředitelka školy
  • E-mail: zs@skola-loucany.cz
  • Tel.: (+420) 585 952 170
  • Mobil: (+420) 727 885 308

Školní jídelna